Δημιουργώντας νέες πραγματικότητες

2014-04-29 10:22

 

Δημιουργώντας νέες πραγματικότητες

 

Ανακαλύπτοντας εναλλακτικές αντιλήψεις του εαυτού σας και του κόσμου.

 

 

Αξίζω και πάντα άξιζα την αποδοχή, το σεβασμό και την αγάπη, ακόμη κι όταν οι άλλοι δεν μπορούσαν να αναγνωρίσουν την έμφυτη ομορφιά και καλοσύνη μου.

 

Όταν οι άλλοι δεν μπορούσαν να μου δείξουν την αγάπη και το σεβασμό, που αξίζω και πάντα άξιζα, είναι απλά επειδή εκείνοι υπέφεραν και ήταν δυστυχισμένοι εκείνες τις στιγμές.

 

Όταν κάποιος  είναι θυμωμένος, επιθετικός, με κατηγορεί ή ακόμη και με πληγώνει, είναι επειδή αυτός φοβάται και υποφέρει μέσα του.

 

Όλοι – ακόμη και οι ενήλικες των παιδικών μας χρόνων – έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν κάθε στιγμή, με την ερμηνεία των δικών τους παιδικών εμπειριών που είχαν σαν αποτέλεσμα φόβους, προγραμματισμούς, πόνο, θυμό και ενοχή.

 

Η αξία μου είναι αμετάβλητο γεγονός που δεν μπορεί ποτέ να αυξηθεί ή να μειωθεί από τα λόγια, τις πράξεις ή τα προβλήματα των άλλων.

 

Στην πραγματικότητα ήμουν πάντοτε ασφαλής σε κάθε περίσταση – η απόδειξη είναι ότι βρίσκομαι εδώ σήμερα.

 

Οτιδήποτε μπορεί να έχουν κάνει οι άνθρωποι, που με πλήγωσε, ήταν πάντοτε λόγω της άγνοιας τους για τη δική τους και τη δική μου αληθινή φύση.

 

Είμαι μια έκφραση της φύσης όπως τα λουλούδια, τα πουλιά και την θάλασσα.

 

Όλοι έχουμε ελαττώματα – ακόμα οι γονείς μας. Δεν μπορώ να περιμένω από αυτούς να είναι καλύτεροι από όσο τους επιτρέπουν οι προγραμματισμοί τους και δικά τους παιδικά βιώματα.

 

Οφείλω αγάπη, φροντίδα και σεβασμό στους γονείς μου, αλλά όχι να ζήσω τη ζωή μου σύμφωνα με τις δικές τους πεποιθήσεις, όταν αυτές συγκρούονται με τις βαθύτερες αξίες μου. Τους σέβομαι και τους αγαπώ, αλλά ζω τη ζωή μου σύμφωνα με τις δικές μου αξίες.

 

Δεν ήμουν ποτέ υπεύθυνος για την πραγματικότητα των άλλων. Ο καθένας δημιουργεί τη δική του πραγματικότητα.

 

Παρόμοια, οι άλλοι δεν ήταν ποτέ υπεύθυνοι για τη δική μου πραγματικότητα.

 

Είμαι ασφαλής σε κάθε περίπτωση και πάντοτε ήμουν ασφαλής στο παρελθόν, ακόμη κι όταν φοβόμουν.

 

Αξίζω την αγάπη και την αποδοχή, ακόμη κι όταν κάνω λάθη, τα οποία είναι μέρος της εξελικτικής μου πορείας.

 

Αξίζω την αγάπη και το σεβασμό, ακόμη κι όταν δεν κάνω αυτό που θέλουν οι άλλοι. (Φυσικά χρειάζεται να τους αγαπώ κι εγώ, όταν εκείνοι δεν κάνουν αυτό που θέλω εγώ.)

 

Είμαι ασφαλής μέσα στην αγάπη. Η αγάπη είναι η μεγαλύτερη ισχύς μου.

 

Αξίζω και πάντοτε άξιζα να με αγαπούν χωρίς όρους, ανεξάρτητα από την ικανότητα των άλλων να μ’ αγαπούν.

 

Είμαι και πάντοτε ήμουν ασφαλής και αξιαγάπητος/η, ακόμη κι όταν ήμουν διαφορετικός/η από τους άλλους ή δεν μπορούσα να ανταποκριθώ στις ανάγκες ή τις απαιτήσεις τους.

 

Είμαι και πάντοτε ήμουν ασφαλής και αξιαγάπητος/η, ακόμη κι όταν οι άλλοι ήταν άρρωστοι, δυστυχισμένοι, υπέφεραν, έκριναν, κακοποιούσαν, απέρριπταν, κατηγορούσαν, απειλούσαν, θύμωναν και μισούσαν.

 

Είμαστε όλοι μοναδικοί και δεν υπήρξε ποτέ, ούτε και τώρα υπάρχει, κανένας λόγος να συγκρίνω τον εαυτό μου με οποιαδήποτε άλλον.

 

Ήταν και είναι πάντοτε απόλυτα φυσικό και αγνό να βιώνω και να εκφράζω τη δοσμένη από το Θεό σεξουαλικότητά μου.

 

Ο Θεός είναι αγάπη και μ’ αγαπάει ακριβώς όπως είμαι σήμερα.

 

Παρόλο που μπορεί να έχω μάθει στο παρελθόν να ταυτίζω τα χρήματα με την ασφάλεια και την αξία, ήμουν πάντοτε και είμαι και σήμερα ασφαλής και αξίζω, ανεξάρτητα από την οικονομική μου κατάσταση.

 

Δεν είμαι πια παιδί. Είμαι ενήλικας και μπορώ να δημιουργήσω την πραγματικότητα που επιλέγω.

 

Τα γεγονότα του παρελθόντος δεν υπάρχουν. Δεν έχουν δύναμη πάνω μου πια, εκτός από τη δύναμη που εγώ τους δίνω. Επιλέγω να αποδέχομαι οτιδήποτε συνέβη, να αγαπώ τον εαυτό μου, να αγαπώ τους άλλους και να αφήνω «αυτό που έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει».

 

Είμαι και πάντοτε ήμουν ελεύθερος/η. Σε στιγμές που ένιωσα καταπιεσμένος/η, η αλήθεια ήταν και είναι ότι αντάλλαξα την ελευθερία μου για ασφάλεια, αποδοχή ή αγάπη. Ήταν μια ελεύθερη επιλογή. Αν τώρα επιθυμώ να κάνω διαφορετικές επιλογές, είμαι ελεύθερος/η να τις κάνω.

 

Επιλεγώ και επιθυμώ να αγαπώ τους άλλους όπως είναι, όπως θέλω να με αγαπούν αυτοί χωρίς ορούς.